Heet van de klepel

Is boomkaas de toekomst?

Het maken, eigenlijk kweken, van plantaardige boomkaas is niet gemakkelijk en vraagt jaren van intensieve verzorging. Maar zoals je kunt zien op bijgaande foto, is het Mie, na jaren van zoeken en uittesten, toch gelukt! Bij het kweken van deze unieke plantaardige kaas, die allicht op de markt zal worden gebracht onder de naam “3CHEESE”, komt er geen koe, noch melk meer aan te pas. Binnenkort worden dus de allereerste exemplaren geoogst. De reacties van de proefkonijnen en ditohazen zijn alvast unaniem zeer lovend en er zijn tot dusver nog geen noemenswaardige nevenverschijnselen gemeld. De smaak ervan situeert zich ergens tussen de befaamde blauwschimmelkazen, Blue d’ Auvergne en Staf Fort de Lozère.

kaarten voor de musical van ” HET EI VAN OOM TROTTER ” kunnen nu bij het Brugs Theater gezelschap worden besteld.

MARIE, codenaam Jeanne

is genomineerd voor de Kleine Cervantes, de Jeugdliteratuurprijs van de Stad Gent. Het eerste boek van deze trilogie, ULE, ik was veertien in 1914, werd enkele jaren geleden ook al bekroond met deze prestigieuze prijs.


WERELDNIEUWS!!

Marc en Gino Marchal weten immers waar het paneel van de Rechtvaardige Rechters is verstopt! Kom hier alles en nog veel meer over het gestolen schilderij te weten en lees het nieuwe pas verschenen boek: DE VEERTIENDE BRIEF.

Puzzler says he cracked the code !

Volgens Marc de Bel (l.) en Gino Marchal, hier gespot in de Kalandestraat, kende de vermoedelijke dief de Kalandeberg (achtergrond) heel goed. Dus ook de onderaardse gang die er in 1932 tijdens rioleringswerken was ontdekt. Foto: DVH

VOOR WIE MAAR NIET GENOEG KRIJGT VAN DE RODE DUIVELS…

De twee pas verschenen VOETBALboeken: MIJN OPA IS EEN RODE DUIVEL en (de herdruk van) DE KATTEN VAN KRUISEM liggen nu in de winkels.


THEATERVOORSTELLING van HET EI VAN OOM TROTTER looft veel lof!

Deze voorstelling voor familie of lagere school kan worden geboekt bij ACABOE


Marc werkt momenteel aan een nieuw ADEMBENEMEND boek!

De nieuwe, compleet herschreven versie van HET EI VAN OOM TROTTER ligt nu in de boekhandel!


KRUISHOUTEM juli 2017

Gemeente kroont Marc de Bel tot Ereburger

Jeugdauteur Marc de Bel (63) krijgt in zijn gemeente Kruishoutem de titel van ereburger toegekend. “Onze bekendste inwoner viert dertig jaar auteurschap, dus is dit de ideale gelegenheid om hem te lauweren”, vindt burgemeester Joop Verzele. Marc de Bel is onder andere bekend voor zijn Boeboeks-boeken.


METTE is genomineerd voor de Thea Beckmanprijs 2017


MARC gehuldigd als MEEST VERDIENSTELIJKE OOST-VLAMING 2016 op gebied van CULTUUR

Op de nieuwjaarsreceptie in het Gentse gouvernement worden naar goeie gewoonte elk jaar de meest verdienstelijke Oost-Vlamingen gelauwerd. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Marc.


Jeugdauteur Marc de Bel blij verrast met feest voor dertig jaar schrijversschap

De reünie van de klas van 1985 was voor Marc de Bel grootste verrassing van de avond.
De reünie van de klas van 1985 was voor Marc de Bel grootste verrassing van de avond. Foto: pdv

Marc de Bel werd in cultuurcentrum De Mastbloem gevierd voor zijn dertigjarige schrijverscarrière. Het gemeentebestuur maakte van het jubileumfeest gebruik om de Kruishoutemse succesauteur uit te roepen tot ereburger.


NOG LANG NIET OP PENSIOEN! Zeker dit artikel lezen!


In het najaar brengt Theater Creafant het boek DE DROMENZUIGER VAN OPA PLUIZEBOL in heel wat culturele centra in Vlaanderen op de planken. Vraag nu aan de verantwoordelijke van het culturele centrum in jouw buurt om de voorstelling ook nog snel te boeken! Voor kinderen van 6 tot 10 en hun ouders en grootouders. Meer info vind je op de website van Creafant


If you are an alien or if you don’t understand Dutch, see this.


Marc was onlangs te gast bij Van Gils & Gasten, waar hij METTE, zijn 150ste boek voorstelde en kreeg overhandigd.


ULE bekroond met de Kleine Cervantes!!! ULE, ik was veertien in 1914 is bekroond met de prestigieuze jeugdliteratuurprijs van de stad Gent. Honderden tieners kozen ULE als hun lievelingsboek en bestormden de auteur na de bekroning om hun boek te laten signeren.