Heet van de klepel

MARC op de BOEKENBEURS

Woensdag 30 oktober
Vrijdag 1 november
Zaterdag 2 november
Zondag 3 november
Zaterdag 9 november
Zondag 10 november
Maandag 11 november

telkens van 12.30 uur tot 15 uur


Marc de Bel trapt met ‘De boom die niet was gepland’ de Week van het Bos af


Bohemian Productions zoekt mannen voor 2 cruciale rollen in nieuwe musical ‘Mette’.

Het musicalgezelschap Bohemian Productions uit Sint-Niklaas legt de laatste hand aan het script van ‘Mette’, een gloednieuwe musical naar het gelijkname boek van Marc de Bel. Voor deze symfonische musical (met live orkest) schrijft Bohemian Productions een extra auditie uit voor twee sleutelrollen in het verhaal. Mette gaat over een gezin dat in het begin van de vorige eeuw emigreert naar Amerika, het beloofde land.
Bij aankomst in New York maakt Mette kennis met de personages Jack & Vito.

Voor beide rollen zijn we op zoek naar sterke acteurs en zangers.
 
Jack:
Vlaming die reeds een paar jaar voor Mette naar Amerika emigreerde.
Charmant en verleidelijk
Er is een duidelijke klik met het hoofdpersonage Mette, hoewel zij thuis reeds een vriend heeft.
 
Vito:
Italiaanse roots
Heeft een duister en stiekem kantje
Opereert in de illegaliteit, betrokken bij illegale drankensmokkel met geweld
 
Kandidaten komen ook in aanmerking om het mannenensemble te versterken waar er tal van opportuniteiten zijn op vlak van solozang en acteerwerk.
 
De weerhouden kandidaten komen terecht in een professionele en bruisende musicalgroep met tien jaar ervaring waarin kwaliteit en groepssfeer voorop staan. Schrijf je mee geschiedenis door mee te spelen in onze eerste musicalcreatie en de personages in samenspraak met regisseur Niels de Valk (Kiss off the Spiderwoman, Blood Brothers,…) vorm te geven ?
 
Interesse?
Schrijf je snel in door een mail te sturen naar info@bohemianproductions.be
Kandidaten worden voor een auditie uitgenodigd op dinsdagavond 1 oktober 2019.


Kleine hondjes worden groot


Geen ‘Rechtvaardige rechters’, wel ijzeren ladder

Het Nieuwsblad – 08 Mei. 2019

De graafwerken die gisteren op de Kalandeberg werden uitgevoerd, hebben niets hebben opgeleverd. Dat hebben drie amateurspeurders, onder wie oud-burgemeester Daniël Termont en jeugdauteur Marc de Bel, diep teleurgesteld toegegeven. Waar zij verwacht hadden in een onderaardse gang te botsen op het gestolen paneel van Het Lam Gods, werd een ijzeren ladder aangetroffen.
De hypothese dat het 85 jaar geleden gestolen paneel De rechtvaardige rechters zich in een onderaardse koker onder de Kalandeberg zou bevinden, werd vorig jaar naar voren gebracht door amateurspeurder Gino Marchal uit Tienen en jeugdauteur Marc de Bel. Marchal baseerde zich niet alleen op raadselachtige passages uit de veertiende afpersingsbrief van de vermoedelijke dief, Arsène Goedertier, maar ook op plannen van de Stad Gent. Daarop was een onderaardse koker te zien onder het pleintje.
“De Kalandeberg lag open in 1932 en kan Goedertier, die daar alle dagen passeerde, het idee hebben gegeven om het paneel dat hij twee jaar later zou stelen, daar te verbergen”, aldus Marchal.
Vorig jaar liet het parket een professor archeologie van de UGent een scan maken van de ondergrond van het plein. Daar was niets verdachts op te zien. Maar die scan reikte niet dieper dan 60 centimeter. Er moest dus worden gegraven om duidelijkheid te krijgen.
“Ik had Gino Marchal en Marc de Bel beloofd om hen te blijven helpen na mijn afscheid van de politiek, en dat heb ik ook gedaan”, zei Daniël Termont gisteren.
“Toen Daniël van het parket had vernomen dat er geen geld was voor graafwerken, heeft hij zelf contact genomen met de firma Denys”, zegt De Bel. Het Gentse aannemingsbedrijf bood aan de graafwerken gratis uit te voeren. In ruil kreeg de firma een mooie promostunt.

Rijke Amerikaan
De graafmachine stootte gisterochtend effectief op de koker, maar de toegang bleek afgesloten door een betonnen plaat. Toen daarin een mangat werd geboord, werd echter een verdacht ruikend gas waargenomen. Na snel enkele foto’s te hebben genomen, werd het gat weer afgesloten.
De spanning steeg naar een hoogtepunt toen op de foto’s iets werd waargenomen met dezelfde afmetingen als het paneel. “Helaas bleek het om een ijzeren muurladdertje te gaan”, aldus Termont.
Hobbyspeurder Gino Marchal is er het hart van in. Hij wil nu een pauze inlassen alvorens verder te zoeken.
“Ik was er echt van overtuigd dat we het schilderij zouden aantreffen”, zegt Marc de Bel. De schrijver speculeert dat het schilderij jarenlang in de koker verborgen is gebleven, maar werd verwijderd door een arbeider bij werken in de jaren 90. “Misschien hangt het nu wel bij een rijke Amerikaan.”
Stof voor een vervolg op zijn Lam Gods-roman De veertiende brief?
Geert Neyt – foto’s Frederiek Vande Velde

Première Musical ” Het Ei van Oom Trotter” 28 april 2019.

De première van de musical van HET EI VAN OOM TROTTER was een gigantisch succes en kreeg een minutenlange staande en warme ovatie.


WERELDNIEUWS!!

Marc en Gino Marchal weten immers waar het paneel van de Rechtvaardige Rechters is verstopt! Kom hier alles en nog veel meer over het gestolen schilderij te weten en lees het nieuwe pas verschenen boek: DE VEERTIENDE BRIEF.

Puzzler says he cracked the code !

Volgens Marc de Bel (l.) en Gino Marchal, hier gespot in de Kalandestraat, kende de vermoedelijke dief de Kalandeberg (achtergrond) heel goed. Dus ook de onderaardse gang die er in 1932 tijdens rioleringswerken was ontdekt. Foto: DVH

VOOR WIE MAAR NIET GENOEG KRIJGT VAN DE RODE DUIVELS…

De twee VOETBALboeken: MIJN OPA IS EEN RODE DUIVEL en (de herdruk van) DE KATTEN VAN KRUISEM zijn ter beschikking in de boekhandels.


THEATERVOORSTELLING van HET EI VAN OOM TROTTER looft veel lof!

Deze voorstelling voor familie of lagere school kan worden geboekt bij ACABOE


Marc werkt momenteel aan een nieuw ADEMBENEMEND boek!

KRUISHOUTEM juli 2017

Gemeente kroont Marc de Bel tot Ereburger

Jeugdauteur Marc de Bel (63) krijgt in zijn gemeente Kruishoutem de titel van ereburger toegekend. “Onze bekendste inwoner viert dertig jaar auteurschap, dus is dit de ideale gelegenheid om hem te lauweren”, vindt burgemeester Joop Verzele. Marc de Bel is onder andere bekend voor zijn Boeboeks-boeken.


MARC gehuldigd als MEEST VERDIENSTELIJKE OOST-VLAMING 2016 op gebied van CULTUUR

Op de nieuwjaarsreceptie in het Gentse gouvernement worden naar goeie gewoonte elk jaar de meest verdienstelijke Oost-Vlamingen gelauwerd. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Marc.


Jeugdauteur Marc de Bel blij verrast met feest voor dertig jaar schrijversschap

De reünie van de klas van 1985 was voor Marc de Bel grootste verrassing van de avond.
De reünie van de klas van 1985 was voor Marc de Bel grootste verrassing van de avond. Foto: pdv

Marc de Bel werd in cultuurcentrum De Mastbloem gevierd voor zijn dertigjarige schrijverscarrière. Het gemeentebestuur maakte van het jubileumfeest gebruik om de Kruishoutemse succesauteur uit te roepen tot ereburger.


NOG LANG NIET OP PENSIOEN! Zeker dit artikel lezen!


If you are an alien or if you don’t understand Dutch, see this.