Gemeente kroont Marc de Bel tot Ereburger

Jeugdauteur Marc de Bel (63) krijgt in zijn gemeente Kruishoutem de titel van ereburger toegekend. “Onze bekendste inwoner viert dertig jaar auteurschap, dus is dit de ideale gelegenheid om hem te lauweren”, vindt burgemeester Joop Verzele.

Marc de Bel viert op 15 juni zijn dertig jaar auteurschap met een groot feest in cultureel centrum De Mastbloem. Kruishoutem maakt van de gelegenheid gebruik om de bekendste jeugdauteur van Vlaanderen tot ereburger te kronen. “We zochten al lang een gelegenheid om Marc de erkenning te geven die hij verdient”, reageert burgemeester Joop Verzele (CD&V). “Hij zet Kruishoutem al dertig jaar op de kaart en is zonder twijfel onze bekendste inwoner.”

Pas vierde keer

Het gemeentebestuur van Kruishoutem kent de titel van ereburger maar zelden toe. Zo wordt de schrijver pas de vierde ereburger van de gemeente. “Die titel is dan ook bedoeld voor iemand die van groot belang is voor Kruishoutem”, vindt Verzele.

De eer viel in het verleden al te beurt aan sterrenchef Peter Goossens, voormalig gemeentesecretaris RenĂ© D’Huyvetter en dokter Jozef Goeminne. “Ik ben uitermate vereerd”, reageert de Bel. “Dit is een aangename verrassing. Dit maakt mijn dag, mijn maand en zelfs mijn jaar goed. Ik moet het nog even laten bezinken, maar vast staat dat ik in een exclusief gezelschap zal vertoeven.” (TVR)

Back to Top