Heet van de klepel

Smurk heeft nakomelingen!

Twee van de schattige puppies van Smurk

Goed nieuws voor BOEBOEKfans!

Het eerste boek van Piepel en Soeza, HET WEB VAN DE SUIKERSPIN is herdrukt!

En niet zomaar… maar in kleur!’


Deze zomer start Marc een nieuwe reeks:

De FANTASTISCHE AVONTUREN van KIT KAPOEN

Marc de Bel lanceert nieuwe reeks: Kit Kapoen

Marc de Bel is al van kindsbeen af dol op goocheltrucs, konijnen en boeken. Logisch dus dat hij nu een schitterende nieuwe reeks over… jawel: konijnen uit zijn hoge hoed heeft getoverd. En zowaar meteen al twee boeken!

De superspannende verhalen gaan niet over zomaar konijnen, maar vertellen de grappige avonturen van niemand minder dan Kit Kapoen.

Kit is het lamprei terrible van de familie Wortel. Het buitenpeentje, zeg maar. Een echte wildebras en spring-in-‘t-veld, die samen met Wiete Splinter, haar vriend en partner in crime, het ene fantastische avontuur na het andere beleeft.

De eerste twee boeken in de reeks, DE RIDDERS VAN DE KONIJNENBERG en HET SNOTNEUSVIRUS, verschijnen 4 juni.

De heerlijke avonturen en de prachtige illustraties van Jan Bosschaert zullen de lezers van 8 tot 10 jaar gegarandeerd aardbeirode langoortjes bezorgen!

A new star is born!

Kit Kapoen

Goed nieuws voor de fans

Blinker-klassiekers van Marc de Bel opnieuw verkrijgbaar!


Het Dorp van de Zwaluwen


Blinker is back!

Meer dan dertig jaar nadat Blinker en zijn vrienden een hele generatie in de ban hielden, zijn ze terug! Iets ouder weliswaar, maar voor de rest bleef veel bij het oude. Blinker, Jonas en Mats zijn nog altijd de beste  vrienden, Nelle en Blinker zijn nog steeds smoorverliefd op elkaar en hebben nog altijd het talent om holderdebolder halsoverkop in superspannende avonturen te belanden. Avonturen zoals alleen Marc de Bel ze kan verzinnen.

Een warme getuigenis in deze boekenmaand.

De eerste generatie lezers, die opgroeide met Blinker en Nelle (en er, eerlijk gezegd, een beetje veel smoorverliefd op werden), nadert intussen de veertig. Sommigen hielden de boeken bij om door te geven aan hun kinderen. Anderen vragen zich nostalgisch af wat er geworden is van dat idyllische dorp Kruisem en van Blinker, Nelle en hun vrienden

UItgeverij Houtekiet is maar wat blij om al die fans van het eerste uur én hun kinderen een plezier te doen. De nieuwe Blinker is ongemeen spannend en alweer heerlijk geïllustreerd door Jan Bosschaert.

Wist je dat:

  • De tekeningen in de eerste (gegeerde) druk (anno 1989) van Blinker en de bakfietsbioscoop van Marc de Bel zelf zijn?
  • Er eigenlijk al vier Blinker-boeken bestaan? In 2002 verscheen Blinker en de Bende van Bork en in 2007 volgde Blinker en de Blixvaten.
  • Drie van de vier Blinker-boeken verfilmd werden?
  • Een jonge Nathalie Meskens haar acteerdebuut maakte in de eerste Blinker-film?
  • Joren Seldeslaghs, die in de films Blinker speelde, dit jaar zelf papa is geworden?
  • Er een Blinker-musical in de maak is?
  • Kruishoutem en Zingem in 2019 fuseerden tot de gemeente Kruisem, het dorp waar Blinker woont?

Marc de Bel en Houtekiet


Back to Top