Heet van de klepel

Uit HLN. Rudy De Coster 13 november 2019

Nieuwste boek van Marc De Bel steekt diabetespatiëntjes een hart onder de riem

Cover
700 exemplaren van ‘De droom van Losbolle Rina’ worden via ziekenhuizen gratis aan jonge patiëntjes uitgedeeld.

Sfeerbeelden Boekenbeurs 2019

Zoals te zien op bovenstaande foto maakten de Boeboeks, oom Trotter, meester Pluim, de Katten van Kruisem, oom Harry, Ule, Mette, Marie, Nelle,… ook dit jaar weer heel wat jonge en oudere lezers gelukkig. En de auteur? Die signeerde dapper voort… ‘

SAVE THE DATE 14 november om 14 uur UZGent: voorstelling van het boek DE DROOM VAN LOSBOLLE RINA en uitreiking prijs scholenwedstrijd, een initiatief van het VDKA met de steun van het Boeboekfund.


WEDSTRIJD De droom van Losbolle Rina, een toffe meid met type 1 diabetes. De scholenwedstrijd waaraan jij misschien ook wel via de klas hebt deelgenomen is een gigantisch succes geworden.

Maar liefst meer dan vijfduizend (5000!) inzendingen zijn de voorbije weken in de brievenbus van vzw BOEBOEKFUNd getuimeld! De postbode ligt momenteel met rugklachten in zijn bed, maar kan maandag weer aan het werk.

De jury wacht nu de taak om uit al die schitterende kunstwerkjes er 26 te kiezen, waarvan eentje ook nog eens naar de voorstelling van het boek en een dag met de klas naar Pairi Daiza mag.
Spannend! Bij deze alvast een dikke proficiat aan elke klas die aan de wedstrijd heeft deelgenomen! En wie weet…?


Uit HLN.

Jeugdschrijver Marc de Bel verzet zich tegen lancering van leesrobotje: “Mijn verhalen mag die uil niet voorlezen
Lees meer.

BOEBOEKS houden van ECHTE uilen.

Marc de Bel trapt met ‘De boom die niet was gepland’ de Week van het Bos af


Bohemian Productions zoekt mannen voor 2 cruciale rollen in nieuwe musical ‘Mette’.

Het musicalgezelschap Bohemian Productions uit Sint-Niklaas legt de laatste hand aan het script van ‘Mette’, een gloednieuwe musical naar het gelijkname boek van Marc de Bel. Voor deze symfonische musical (met live orkest) schrijft Bohemian Productions een extra auditie uit voor twee sleutelrollen in het verhaal.
Lees meer.


Kleine hondjes worden groot


Geen ‘Rechtvaardige rechters’, wel ijzeren ladder

Het Nieuwsblad – 08 Mei. 2019

De graafwerken die gisteren op de Kalandeberg werden uitgevoerd, hebben niets hebben opgeleverd. Dat hebben drie amateurspeurders, onder wie oud-burgemeester Daniël Termont en jeugdauteur Marc de Bel, diep teleurgesteld toegegeven. Waar zij verwacht hadden in een onderaardse gang te botsen op het gestolen paneel van Het Lam Gods, werd een ijzeren ladder aangetroffen.

Lees verder.


Première Musical ” Het Ei van Oom Trotter” 28 april 2019.

De première van de musical van HET EI VAN OOM TROTTER was een gigantisch succes en kreeg een minutenlange staande en warme ovatie.


WERELDNIEUWS!!

Marc en Gino Marchal weten immers waar het paneel van de Rechtvaardige Rechters is verstopt! Kom hier alles en nog veel meer over het gestolen schilderij te weten en lees het nieuwe pas verschenen boek: DE VEERTIENDE BRIEF.

Puzzler says he cracked the code !

Volgens Marc de Bel (l.) en Gino Marchal, hier gespot in de Kalandestraat, kende de vermoedelijke dief de Kalandeberg (achtergrond) heel goed. Dus ook de onderaardse gang die er in 1932 tijdens rioleringswerken was ontdekt. Foto: DVH

VOOR WIE MAAR NIET GENOEG KRIJGT VAN DE RODE DUIVELS…

De twee VOETBALboeken: MIJN OPA IS EEN RODE DUIVEL en (de herdruk van) DE KATTEN VAN KRUISEM zijn ter beschikking in de boekhandels.


THEATERVOORSTELLING van HET EI VAN OOM TROTTER looft veel lof!

Deze voorstelling voor familie of lagere school kan worden geboekt bij ACABOE


KRUISHOUTEM juli 2017

Gemeente kroont Marc de Bel tot Ereburger

Jeugdauteur Marc de Bel (63) krijgt in zijn gemeente Kruishoutem de titel van ereburger toegekend. “Onze bekendste inwoner viert dertig jaar auteurschap, dus is dit de ideale gelegenheid om hem te lauweren”, vindt burgemeester Joop Verzele. Marc de Bel is onder andere bekend voor zijn Boeboeks-boeken.


MARC gehuldigd als MEEST VERDIENSTELIJKE OOST-VLAMING 2016 op gebied van CULTUUR

Op de nieuwjaarsreceptie in het Gentse gouvernement worden naar goeie gewoonte elk jaar de meest verdienstelijke Oost-Vlamingen gelauwerd. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Marc.


Jeugdauteur Marc de Bel blij verrast met feest voor dertig jaar schrijversschap

De reünie van de klas van 1985 was voor Marc de Bel grootste verrassing van de avond.
De reünie van de klas van 1985 was voor Marc de Bel grootste verrassing van de avond. Foto: pdv

Marc de Bel werd in cultuurcentrum De Mastbloem gevierd voor zijn dertigjarige schrijverscarrière. Het gemeentebestuur maakte van het jubileumfeest gebruik om de Kruishoutemse succesauteur uit te roepen tot ereburger.


NOG LANG NIET OP PENSIOEN! Zeker dit artikel lezen!


If you are an alien or if you don’t understand Dutch, see this.