MARIE

Vlaanderen, Pasen 1944. Marie Pauwels, net zestien geworden, droomt van een avontuurlijker en romantischer leven dan het saaie en beknotte bestaan onder de kerktoren van Meenbeek. Ook de oorlog die nu al vier jaar woedt, kabbelt er rustig voort en schijnt zelfs aan het dorp voorbij te gaan. Maar schijn bedriegt. Zeker wanneer op een nacht een Canadese bommenwerper vlak achter de boerderij neerstort en daar opeens een heleboel moffers en Mestapo’s, zoals nonkel Berre de Duitse soldaten noemt, op af komen. Alleen de piloot weet te ontkomen. Tot woede van de SS’ers en de plaatselijke collaborateurs. Intussen zorgt de landing van de Amerikaanse troepen in Normandie in heel Belgie en Nederland voor steeds meer spanning en bloedige confrontaties tussen wit en zwart. Maar ook daarvan blijft het dorp voorlopig gespaard. Tot die fatale zondag 30 juli 1944, waarop een kogel zorgt voor een tragedie met vreselijke gevolgen …

MARIE, codenaam Jeanne is dus als derde boek van de Pauwels-trilogie verschenen. Marie is de dochter van METTE en de nicht van ULE. Het boek is ook dit keer gebaseerd op ware gebeurtenissen en speelt zich af op het einde van de Tweede Wereldoorlog in een Vlaams dorp, waar een stomme kogel hele grote gevolgen heeft.

Wie er niet bij was op die historische avond van de boekvoorstelling in Kazerne Dossin kan terecht op hun website.

Marie is genomineerd voor de Kleine Cervantes, de Jeugdliteratuurprijs van de Stad Gent. Het eerste boek van de PAUWELS trilogie, ULE, ik was veertien in 1914, werd enkele jaren geleden ook al bekroond met deze prestigieuze prijs.

Recensies: Chicklit , Ik vind lezen leuk

Als video trailer.

Voor meer info….

Back to Top